Sea’sons verovert de wereld met kleur veranderende kleding
Redacteur: Elisabeth van Horen | Fotograaf: Sea'sons Geplaatst op: 04-03-2019

Sea’sons verovert de wereld met kleur veranderende kleding

Na een succesvol 2018 is Sea’sons er klaar voor om ook dit jaar tot een groot succes te maken. Het innovatieve kledingmerk, bekend van de van kleur veranderende zwembroek wanneer deze in aanraking komt met water, wil nu ook met een T-shirt hetzelfde ‘wow-gevoel’ overdragen.

Sea’sons introduceerde in februari 2018 de zwembroek op crowdfundingsplatform Kickstarter. ‘’Dit was direct een groot succes. We hadden 15.000 euro nodig en de zwembroek was binnen dertien uur al helemaal gefinancierd‘’, vertelt de 20-jarige Apeldoorner Tom van Dieren, student Small Business op Saxion in Deventer. Nadat vijf maanden later de eerste lading van de in Portugal geproduceerde zwembroeken was verzonden, ontving Sea’sons foto’s en video’s van over de hele wereld van mannen in de zwembroek. De geweldige reacties smaakten naar meer. “Dat wow-gevoel kunnen wij in veel meer dan alleen een zwembroek stoppen.” De T-shirts zijn een eerste stap. 

Uitbreiden 

De afgelopen maanden heeft Van Dieren samen met een aantal medestudenten niet alleen hard gewerkt aan productontwikkeling, ook het logo, de huisstijl en de website zijn geprofessionaliseerd. Omdat Sea’sons verder wil uitbreiden, is het kopje swimwear onder het merk weggehaald. Daarnaast is het productieproces geoptimaliseerd. Door inefficiëntie was bijvoorbeeld de zwembroek in het begin maar in een kleur verkrijgbaar, nu is de short in vier kleuren leverbaar. Worden de zwembroeken nat dan verkleuren ze van cherry in blauw, oranje in geel, paars in roze en blauw in groen.

Geheim

Wat is het geheim achter de zwembroek en het nieuwe T-shirt? Tom van Dieren deed voor de zwembroek meer dan een jaar onderzoek om de bijzondere techniek te ontwikkelen. Zijn stof van polyester verkleurt geheel en meteen. De T-shirts met logo van Sea’sons zijn behandeld met hittegevoelige microcapsules, waardoor ze van kleur kunnen veranderen. De shirts zijn leverbaar in cherry-blauw, oranje-geel, zwart-oranje en blauw-groen. De zwembroeken zijn via pre-order te koop en worden in mei geleverd. De T-shirts zijn op voorraad.

seasonsofficial.com

  

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Sea'sons

Agenda Activiteiten

08 okt

00:48
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

00:48
Locatie: Rozet

OKA in Rozet