Studio Velperbroeck daagt deelnemers uit tot inspirerend koken
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Frank Thooft Geplaatst op: 19-06-2019

Studio Velperbroeck daagt deelnemers uit tot inspirerend koken

Het leek inderdaad wel een beetje op de set van Heel Holland Bakt. Klaas Dijkstra, eigenaar en chefkok van Kookstudio Velperbroeck, daagde zijn deelnemers uit om uit hun comfortzone te komen en om met inspiratie en creativiteit te komen tot culinaire hoogstandjes. 

Waaar hij doorgaans de receptuur volledig uitgeschreven heeft voor de deelnemers aan zijn Koken Met-avonden en hij minutieus aanwijzingen geeft, zo waren de instructies dit keer minimaal. Klaas vervulde hierbij zowel de rol van de uitdagende Robert van Beckhoven en Janny van der Heijden als die van de ludieke Andre van Duijn, daarbij geassisteerd door zijn charmante vrouw Monique.

Taartje van gerookte forel

Als voorafje moesten de deelnemers binnen een half uur een taartje van gerookte forel maken. Met het zweet op het voorhoofd bogen de deelnemers zich over de kookeilanden, en met gezamenlijke inspanning wisten ze de limiet te halen, evenals de goedkeuring van de meester. De deelnemers lieten zich door de  grappen en grollen van Klaas echter niet van de wijs brengen en bakten onverdroten voort. 

Als beloning mochten de deelnemers vervolgens het taartje zelf opeten, maar direct daarna moesten ze zich weer naar de kookeilanden spoeden om het tussengerecht, een carpaccio met bloemkoolrijst, te maken, die met een glas goede witte wijn werd weggespoeld. Juryleden Klaas en Monique staken hun goedkeuring niet onder stoelen of banken en complimenteerden de koks uitbundig.

Saltimboca a la Romana

Het piece de la resistance kwam daarna: een saltimboca a la Romana, voorzien van een Griekse yoghurtsaus doorzeefd met Italiaanse kruiden. Een al dente tagliatelle lag als fundament onder deze bijzondere creatie, die een goed glas rode wijn als kameraad aan tafel kreeg. Ook hier probeerde Klaas de deelnemers uit hun concentratie te halen, maar als volleerde koks bakten zij voort.

De kok kwam voor het dessert zelf in actie en demonstreede hoe je het beste een ananas kon snijden. Op miraculeuze wijze sneed deze oud-slager de ananas aan en creeerde met zijn zigzagmethode letterlijk een kroon op zijn werk. Daarna mochten de deelnemers weer zelf aan de fornuizen en lieten de repen ananas kort grillen, waarna ze die met een bolletje vanilleijs en afgetopt met geroosterde kokosvlokken, opdienden.

Er zijn diverse kooksessies in Kookstudio Velperbroeck.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

14:20
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

14:20
Locatie: Rozet

OKA in Rozet