Wie de jeugd heeft...
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen foto Geplaatst op: 26-08-2019

Wie de jeugd heeft...

‘Papa, papa kijk mijn auto doet het!’ Met een grote glimlach denk ik terug aan vorig jaar. Het was op de Techniekdag in Arnhem, een jonge knul heeft een autootje op zonne-energie gebouwd en gaat het meteen buiten testen. Wat een enthousiasme! Mooi om te zien en precies wat we met de Techniekdagen willen bereiken en waarom ze zo succesvol zijn.

Al meer dan tien jaar organiseert VNO-NCW Midden samen met partners Techniekdagen in Arnhem, Nijmegen, Liemers, Achterhoek en sinds enkele jaren ook in Bocholt. Bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio laten de bezoekers - tussen de 5.000 en 15.000 per evenement - op de meest creatieve manieren kennis maken met alle aspecten van techniek en technologie. We richten ons vooral op kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Zij kunnen bijvoorbeeld bouwen, programmeren, sleutelen aan auto’s, op poppen opereren, aan de slag met kunst & techniek en 3d printen. Ons doel is ze zo enthousiast te maken voor techniek, dat ze een toekomst in die richting kiezen. Maar ook ouders spreken we aan. Zij zien wat voor prachtige werkgevers er in de regio zijn en ontdekken dat zij potentiële zij-instromer kunnen worden.

Vacatures

Een hogere instroom in techniekopleidingen is nog steeds hard nodig. De krapte op de arbeidsmarkt is groot en vacatures worden daardoor moeilijk ingevuld, zeker in de techniek. Of eigenlijk: in de technologie. De benaming techniek dekt allang de lading niet meer, het gaat niet alleen over vakmanschap zoals installeren of lassen, maar om veel meer. Denk maar eens aan hoeveel technologie er nodig is om een patiënt in een ziekenhuis goed te behandelen. Eigenlijk zou de Techniekdag de ‘Technologiedag’ moeten heten, maar dat klinkt toch minder mooi in de oren vind ik.

Maar dat is weer een ander vak.


Benieuwd? Kom langs! De Techniekdagen zijn gratis te bezoeken.

De volgende Techniekdagen zijn op:
Bocholt                zaterdag 21 september (Berufskollege Bocholt-West)
Nijmegen            zaterdag 28 september (Technovium)
Arnhem               zaterdag 5 oktober (Melkfabriek Arnhem, Nieuwe Kade 1 Arnhem)

www.techniekdag.nl


Tjerry Verhoeven
Regiomanager VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen

PS: ook deelname voor bedrijven en kennisinstellingen is gratis. Ga naar de website en meld je aan als standhouder.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen foto

Agenda Activiteiten

08 okt

01:22
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

01:22
Locatie: Rozet

OKA in Rozet