Zes e-bikes Roparun voor Toon Hermans Huis Tiel
Redacteur: Francien van Zetten | Fotograaf: Toon Hermans Huis Tiel Geplaatst op: 19-05-2018

Zes e-bikes Roparun voor Toon Hermans Huis Tiel


De zes elektrische fietsen stelt het Toon Hermans Huis Tiel ter beschikking aan zijn gasten, mensen die te maken hebben met kanker of daar mee te maken hebben gehad. Team30 is een van de teams ,die dit weekend de Roparun van Hamburg naar Rotterdam lopen en maandagmorgen 21 mei, Tweede Pinksredag, door Lienden en Tiel komen. De deelnemers aan de Roparun zamelen geld in voor goede doelen die zich bezig houden met de bestrijding van kanker. 

THHT 

Met de 22.500 euro van Roparun heeft het Toon Hermans Huis Tiel (THHT) allereerst de zes elektrische fietsen aangeschaft. Er volgt ook nog fitnessapparatuur voor de sport- en beweegruimte. THHT biedt haar gasten graag de mogelijkheid om te gaan fietsen in de Betuwe en het mooie Rivierengebied. Het inloophuis organiseert regelmatig fietstochtjes. Gasten kunnen ook op eigen gelegenheid of met elkaar een ritje maken. Dankzij de e-bikes kunnen de gasten van THHT in groepsverband laagdrempelig lichamelijk actief blijven in de eigen omgeving. 

Daarnaast wil THHT haar gasten structureel de mogelijkheid bieden om meer te gaan bewegen. Dit ter ontspanning, ter verbetering van de conditie en als manier om contact te leggen met lotgenoten. Daarvoor is het plan uitgewerkt om een bewegingsruimte met fitnesstoestellen in te richten. Binnenkort volgt meer informatie over de opening van deze ruimte. Meer info op www.thht.nl

Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 560 kilometer, vanaf Parijs en vanaf Hamburg naar Rotterdam. De deelnemers leveren, in teamverband, een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun. Het THHT is daar een van.

Team30 en overige team

Team30 heeft dit jaar THHT gepromoot bij de fondsenwerving voor het goede doel. Het team had zich tot doel gesteld om een bedrag van 7.500 euro bij elkaar te brengen. Dat streven is gehaald. en de donatie gaat door THHT  gebruikt worden voor o.a. een sport/beweegruimte. Arjan van Binsbergen van Team30 vertelt: ‘In 2010 heeft Team30 voor het eerst meegedaan aan de Roparun. Nadat het team enkele edities vanaf Parijs had gelopen is dit jaar voor de route vanaf Hamburg gekozen. Het feit dat deze route een doorkomst in de Betuwe heeft, maakte de keuze natuurlijk een stuk eenvoudiger.’

Er zijn nog drie andere teams uit de omgeving van Tiel die meedoen aan de Roparun. Team 166 Ziekenhuis Rivierenland, Team 242 de Waterlopers en Team 108 Move2UR zijn enthousiast over THHT en ondersteunen de donatie van Roparun dan ook van harte.

 

Bij de foto:

De overhandiging van de e-bikes door Arjan van Binsbergen van Roparun Team30 aan het Toon Hermans Huis Tiel. Van links naar rechts: Harry Stol (bestuurslid THHT), Arjan van Binsbergen, Ellen Hoenderop (THHT), Adrie van Dusschoten (Tweewielerbedrijf Dik Franken), Cornelie Bierens de Haan (THHT) en Jan Sunderman (voorzitter THHT).

 

Auteur Geschreven door:

Francien van Zetten

Foto's Fotografie door:

Toon Hermans Huis Tiel

Agenda Activiteiten

08 okt

16:18
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

16:18
Locatie: Rozet

OKA in Rozet