Je bekijkt nu Asaprint Uitgeverij in Dordrecht

Asaprint Uitgeverij in Dordrecht

Asaprint Uitgeverij in Dordrecht
Lyra 106
3328 NK Dordrecht
Bel ons op: 786511083
Meer informatie vind u op: 
Of mail naar: 

Een stukje geschiedenis

Het uitgeven van teksten werd praktischer na de uitvinding van de boekdrukkunst. Voorafgaand aan het drukken werden werken handmatig gekopieerd door schrijvers. Door het drukken ging het uitgeven veel sneller en konden er dus ook veel meer boeken worden gedistribueerd. Uiteindelijk maakte het drukken andere vormen van uitgeven mogelijk naast boeken. De ontwikkeling van de moderne kranten- en tijdschriftenuitgeverij begon in zeventiende eeuw door de verbetering van de druktechnieken. Door de komst van het internet in 1989 werd de website al snel het dominante publicatiemedium en dat is terug te zien in het grote en toenemende aantal blogs en sites.

Asaprint Uitgeverij in Dordrecht zorgt dat je meer weet over de wereld

Nu dat je weet wat uitgevers doen zal het je duidelijk zijn hoe belangrijk zij zijn om ideeën en informatie beschikbaar te maken. Natuurlijk hebben uitgevers ook een rol in het zorgen voor vermaak en ontspanning in de vorm van romans, stripboeken en vrije tijds lectuur. Asaprint Uitgeverij in Dordrecht is zo’n diverse uitgeverij die voor ieder wat wils heeft. Al jaren levert Asaprint Uitgeverij in Dordrecht kwaliteitslectuur voor een grote en brede doelgroep. Want dat is immers altijd de kernfunctie geweest van een goede uitgeverij.

Kranten en dagbladen

Een uitgeverij kan zich specialiseren op de productie en distributie van dagbladen. Een dagblad biedt elke dag een selectie van het belangrijkste nieuws en daarom is de omloopsnelheid ook snel.
Dagbladen vormen ook een belangrijke bron van informatie en een uitgever zoals Asaprint Uitgeverij in Dordrecht vervult daarom ook een belangrijke rol in de verspreiding daarvan.

Wat voor soorten uitgevers zijn er actief?

Omdat er veel verschillende soorten publicaties zijn, zijn er ook veel verschillende uitgevers op de markt. Ze kunnen zich specialiseren op een bepaald vakgebied. Ook kan een uitgeverij zich richten op een bepaald medium zoals een magazine of een krant. Hieronder gaan wij een aantal verschillende uitgevers langs en hoe zij te werk gaan.

Tijdschriften

Tijdschriften hebben een zeer gevarieerde oplage. Een magazine kan wekelijks, maandelijks of per kwartaal verschijnen. Magazines kunnen ook erg specialistische zijn als je kijkt naar de verschillende vakbladen die worden uitgegeven. Bepaalde uitgevers zijn daarom ook gespecialiseerd in bepaalde onderwerpen die worden uitgebracht. Omdat tijdschriften ook veel meer beeld bevatten en soms een bijzonder design hebben zijn er veel verschillende uitgeverijen actief op dit gebied. Sommige magazines bereiken daarom ook een verzamelstatus omdat ze maar in beperkte oplage gedrukt worden.

Academische publicaties

Omdat universiteiten veel onderzoek doen is er een speciale branche die zich richt op het uitgeven van academische literatuur. Dit kunnen studieboeken zijn die gebruikt worden tijdens de curricula, maar ook zeer specialistische onderzoeken die interessant zijn voor een selecte groep academici. Omdat dit vrij specifieke onderwerpen betreft zijn de oplages vrij klein en worden uitgeverijen vooral gesponsord door universiteiten.

Schoolboeken

Schoolboeken zijn een zeer specialistische tak binnen de uitgeversbranche. Elk studiejaar wordt er zorgvuldig gekeken naar welke schoolboeken geschikt zijn voor een breed scala aan schoolvakken. Dat betekent ook dat er elk jaar nieuwe drukken verschijnen waarbij fouten worden gecorrigeerd of nieuwe feiten worden vermeld. Uitgeverijen die zich specialiseren in deze boeken moeten dus altijd goed op de hoogte zijn van de wensen van docenten en leraren. Een uitgeverij zoalsAsaprint Uitgeverij in Dordrecht levert al jaren schoolboeken aan middelbare scholen en houdt elke keer rekening met de verandering binnen het onderwijs.

Boeken

Een uitgeverij heeft natuurlijk ook een belangrijke rol in het bekend maken van schrijvers. Ze kunnen bepaalde auteurs tot sterren maken door hun werken beschikbaar te stellen aan een groot publiek. De keuze is daarbij ook aan de vorm waarin een boek gedrukt wordt. Een goedkope paperback heeft een veel groter bereik dan een duur boek met een harde kaft. Toch hebben uitgevers ook oog voor speciale edities die ook in prijs kunnen stijgen als ze maar in beperkte oplage zijn uitgebracht. Asaprint Uitgeverij in Dordrecht is een toonaangevende uitgever die boeken uitbrengt van aansprekende schrijvers.

Asaprint Uitgeverij in Dordrecht

Asaprint Uitgeverij in Dordrecht zorgt ervoor dat wie schrijft ook echt blijft

Een uitgeverij heeft al eeuwenlang een belangrijke functie. Een uitgever zorgt ervoor dat informatie in de vorm van literatuur beschikbaar wordt voor het publiek. Traditioneel is een uitgever een distributeur van gedrukte werken, zoals boeken, kranten en tijdschriften. Met de komst van digitale informatiesystemen is de reikwijdte uitgebreid tot elektronische publicaties zoals e-boeken, websites, blogs en andere media. Een uitgever is dus actief binnen verschillende media die worden aangeboden aan het publiek.

Digitale media

Ook uitgeverijen nemen de stap om actief te zijn op digitaal gebied. Dat kan in de vorm van e-books of speciale edities die je via een website kunt raadplegen tegen betaling. Dit is een logische stap gezien steeds meer mensen lezen op hun smartphone of tablet. Daarom zijn veen tijdschriften en schoolboeken die Asaprint Uitgeverij in Dordrecht uitgeeft ook digitaal beschikbaar. In bepaalde gevallen voor een aantrekkelijke prijs omdat de distributie veel makkelijker gaat dan met een tastbaat exemplaar. Zo zie je dat uitgeverijen zoals Asaprint Uitgeverij in Dordrecht met hun tijd meegaan.

Meer informatie vind u op de website van de uitgeverij.

Neem contact op met Asaprint Uitgeverij via de telefoon op: 786511083. Of via email: . Of bezoek hun website:

Je vind Asaprint Uitgeverij op: Lyra 106 3328 NK in Dordrecht.