Je bekijkt nu <strong>De voordelen van lenen</strong>

De voordelen van lenen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Geld lenen is niet iets wat je iedere dag doet. Daarom is het altijd belangrijk om goed na te denken of je het geld daadwerkelijk nodig hebt. Wanneer je besluit dat dit zo is, kan een lening een aantal voordelen bieden. In dit artikel bespreken we wat de voordelen zijn van een lening, bijvoorbeeld voor een auto. 

Waarom zou je geld lenen voor een auto?

Stel, je wilt geld lenen voor de aanschaf van een nieuwe auto. Dan kan het zijn dat niet iedereen voldoende spaargeld heeft op voorhand om de auto direct af te rekenen. Maar als je voor je werk of gezin afhankelijk bent van een auto kan het erg vervelend zijn als deze wegvalt. In dat geval is het een idee om een persoonlijke lening af te sluiten voor een auto. Tip: bereken hoeveel je kan lenen wat verantwoordelijk blijft om af te lossen voor je. 

Wat zijn de voordelen van lenen?

  • Je bent direct eigenaar. Het voordeel van lenen is dat je hetgeen wat je aanschaft direct in je bezit krijgt. Dat houdt in dat als je een auto koopt, jij daar meteen eigenaar van wordt. Verkoop je de auto weer? Dan is de restwaarde voor jou.
  • Je betaalt een vast maandbedrag dat past bij je persoonlijke situatie. Wanneer je geld leent ga je van tevoren een aantal afspraken aan waardoor je een passende terugbetaling vorm realiseert. Dit betekent dat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent.
  • Het bedrag staat van tevoren vast. Ook bij het terugbetalen van de lening staat het bedrag van tevoren vast. Zo weet je precies hoe groot het bedrag is en hoe lang je erover gaat doen om het terug betalen.
  • Gedeeltelijk eerder aflossen mogelijk? Dan betaal je minder rente. Stel, je kunt je geleende bedrag al eerder aflossen, en dit mag volgens de voorwaarden van de lening, dan kun je dat doen. Je gaat dan minder rente betalen. 

Geld lenen kost geld

Een lening moet altijd afgelost worden, Elke maand betaal je daarom een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Dit noem je het ‘maandbedrag’. Bekijk goed van tevoren of je dit bedrag echt kunt missen.