Je bekijkt nu Hoe knap je een oud kantoor op tot een hippe werkruimte?

Hoe knap je een oud kantoor op tot een hippe werkruimte?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Als je op zoek bent naar kantoorruimte dan loop je soms tegen een pand aan dat niet helemaal aan je verwachtingen voldoet. Het kan om een oud pand gaan, of om een pand dat de laatste jaren wat verwaarloosd is qua onderhoud. Dat is misschien even schrikken en slikken. Maar het biedt wel kansen om er zelf iets moois van te maken. Je kunt het kantoor dan ook helemaal naar je eigen smaak inrichten. Het enige nadeel als je er niet meteen in kunt is dat je de opening van je nieuwe bedrijf of de nieuwe locatie van je zaak nog even moet uitstellen.

Een nieuwe trap plaatsen

Als je een kantoor betrekt met twee of meer verdiepingen dan is de trap vaak een blikvanger. Die bevindt zich doorgaans in de hal en valt daardoor bij het binnenkomen meteen op. Als de trap oud en versleten is, dan kun je overwegen om hem op te knappen. Maar je kunt ook kiezen voor een nieuwe trap. Je kunt een trap bouwpakket nu ook gewoon online kopen. Als je een beetje handig bent of handige klussende vrienden hebt, dan kun je in een handomdraai iets moois maken van de opgang naar de eerste etage.

Wat leg je op de vloer?

Voordat je bij Houtenladders gaat kijken voor een mooie trap, moet er eerst een keuze gemaakt worden wat er op de vloer komt. Want de vloerbedekking moet natuurlijk wel matchen met de trap. Je kunt kiezen voor projecttapijt op de vloer. Dat kan tegen een stootje en gaat meerdere jaren mee. Wil je een vloer die minder snel slijt en weinig onderhoud vraagt dan is een gietvloer een goede keuze. Deze vloeren kunnen eenvoudig worden gereinigd met de stofzuiger of een boenmachine. Als je het wat meer luxe wilt of een bepaalde uitstraling wilt dan kies je voor een mooie en sfeervolle houten vloer. Die vraagt wel weer wat meer onderhoud. Parket moet eens in de paar jaar worden voorzien van een nieuwe lak- of olielaag om de vloer zo lang mogelijk in goede conditie te houden.

Welk meubilair kies je?

De keuze voor het meubilair is natuurlijk ook heel belangrijk. Ga je voor klassiek of voor modern? Welke kleur moet de boventoon voeren? Het hangt daarnaast van de aard van je bedrijf af wat voor meubilair je nodig hebt. Bureaus met goede bureaustoelen of juist gezellige zitjes waar je een gesprek met klanten en bezoekers kunt hebben. Of allebei. De verlichting is ook heel belangrijk. Aan een bureau waar je werkt moet je goede verlichting hebben. Licht van buiten is natuurlijk het prettigst. Als dat niet kan dan is het belangrijk om verlichting te kiezen die prettig is voor je ogen in combinatie met een beeldscherm. Tot slot is er de keuze wat je voor de ramen hangt. Als je inkijk vanaf de straat hebt is dat zeker belangrijk. Kantoren zijn geliefd bij dieven, zeker als er computerapparatuur kan worden gestolen. Breng inbrekers dus niet te veel in verleiding, ook al heb je een goed alarmsysteem.