Startup verhaal Mellon Medical FOTO

Mellon Medical in Nijmegen innoveert hechttechnologie

13 mei 2016
Nijmegen

Medtech bedrijf Mellon Medical (Mellon) heeft de Switch® ontwikkeld, een hechtinstrument dat er uitziet als een pincet waarmee de handelingen voor het hechten, dat nu nog met twee handen gebeurt, voortaan met één hand verricht kunnen worden. De Switch® geeft de chirurg in feite dus één hand terug.

Mellon, gevestigd op de Novio Tech Campus in Nijmegen, heeft octrooien verworven op de innovatieve hechttechnologie die op termijn in verscheidene hechtinstrumenten kan worden verwerkt. Door het op een pincet lijkende instrument met duim en wijsvinger in te drukken, treedt een ingenieus mechanisch aandrijfmechanisme in werking, dat de gezekerde naald van het ene naar het andere uiteinde overdraagt.

Dr. Mark Vrancken Peeters, Chief Medical Officer van Mellon, vaatchirurg en bedenker van de technologie: “Hechten met één hand maakt het hechtproces stabieler, preciezer en ook nog eens sneller. De specialist krijgt meer controle over zijn werk, waardoor de kwaliteit van hechten toeneemt. De verwachting is dat door de precisie en de snelheid, de patiëntenuitkomst verbetert en dat deze vinding meehelpt de kosten van chirurgische ingrepen te beheersen.”

In 2013 vond Mellon investeringspartners in Thuja Capital Healthcare Seed Fund dat een syndicaat vormde met het Innovatie- & Energiefonds Gelderland (IEG) en het Life Sciences & Health Fund. Nu de ontwikkeling grotendeels is afgerond, is de tijd aangebroken dat de vinding onder de merknaam Switch® naar de markt wordt gebracht.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *