Je bekijkt nu Een carrière als blogschrijver voor een letselschadebureau

Een carrière als blogschrijver voor een letselschadebureau

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

AI is in opkomst en veel tekstschrijvers vrezen voor het bestaan. Maar is dit terecht? Want voor blogs schrijven lijken er toch zeker nog carrièrekansen te zijn voor schrijvers. Zo zijn deze blogschrijvers veelal in dienst van grote internet marketing bedrijven, maar zijn er ook talloze freelance schrijvers. En laten wij eerlijks zijn, goede teksten op een website zijn van wezenlijk belang voor de vindbaarheid van een tekst.

Er zijn uiteraard mensen die op hun website teksten plaatsen die door AI gemaakt zijn. Maar inmiddels kan Google deze teksten wel herkennen en doet het gebruik hiervan dus afbreuk aan de waarde van de tekst.

Blogs schrijven voor een letselschadebureau of letselschade advocaat

Een van de branches waar veel gebruik wordt gemaakt van seo teksten, is de letselschadebranche. Veel letselschade kantoren en letselschade advocaten maken gebruik van blogs. Deze gaan over allerlei onderwerpen betreffende letselschade.

Ambieer je een carrière als blogschrijver voor een letselschadebureau of advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade, dan is het wel van belang dat je iets weet over letselschade. Hieronder daarom een korte introductie over letselschade verhalen na een ongeluk.

Waar moet een blog over letselschade aan voldoen?

Wil je een goede blog over letselschade schrijven, dan moet je dus wel weten waar je het over hebt. Er zijn een aantal websites die veel informatie geven over letselschade. Bijvoorbeeld wat een letselschade advocaat in Amsterdam kan doen als je slachtoffer bent geworden van een ongeluk in het verkeer, zoals een fietsongeluk, scooterongeluk of auto ongeval. Maar ook over letselschade door een bedrijfsongeval en de daarmee verbonden zorgplicht die op een werkgever rust is veel te vinden op diverse websites.

Onderwerpen waar je over kunt schrijven als blogschrijver over letselschade zijn:

  • Verkeersongevallen en dan met name over wat te doen na een verkeersongeval en wij schuldig en dus aansprakelijk is na een ongeluk in het verkeer
  • Wat is een bedrijfsongeval, wat houdt de zorgplicht van de werkgever in en wanneer is de werkgever nu wel en niet gehouden de letselschade van een medewerker te vergoeden?
  • Wie is er aansprakelijk voor letselschade als gevolg van een hondenbeet
  • Welke letselschade bedragen komen er voor vergoeding in aanmerking
  • Wat doet een letselschade advocaat en wat kun je als letselschade slachtoffer zelf doen?

Verdiensten blogschrijver voor letselschade websites

Uiteraard is het van belang wat je kunt verdienen met het schrijven van blogs op het gebied van letselschade. De verdiensten hangen af van de vraag voor wie je de teksten schrijft. Is dit voor een online marketingbedrijf, dan hangt het er van af of je in loondienst werkt of als freelancer. Maar je kunt ook direct voor een letselschadekantoor of een advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade een aantal blogs gaan schrijven.

Verdiensten voor een blog kan ook afhangen van het aantal bezoekers van een blog. Op diverse websites is te vinden dat je voor een blog met 25.000 bezoekers circa € 400,00 per blog ontvangt. Schrijf je een blog met 100.000 bezoekers dan kunnen de verdiensten oplopen tot ongeveer € 1.250,00.

Het schrijven van blogs kan dus zeker interessant en lucratief zijn. Zeker bij blogs is er dus nog zeker genoeg te verdienen.