¦X5¬ðà

BREXIT LEGT BOM ONDER INNOVATIEVE KRACHT

23 juni 2016
Algemeen Blogs

Arnhem, 23 juni 2016, 16.00 uur – Terwijl de Engelsen vandaag stemmen voor of tegen een Brexit vertelt mr. Anne Laarman, partner bij AOMB IP Consultants over de  gevolgen die een Brexit voor het octrooisysteem kan hebben.

Een Brexit legt een bom onder het Unitaire Patent, dat voor heel Europa het octrooisysteem gelijk zou maken. Dan zijn we na 15 jaar opbouw terug bij af.  Met het ‘Unified Patent Court’, dat in de grote steden Londen,  Parijs en München de vestiging van zeer gespecialiseerde en professionele octrooirechtbanken inhoudt, zou de ondernemer immers sneller, makkelijker en beter bij een enkele Rechtbank recht kunnen halen.

Kans

Als Engeland kiest voor een Brexit betekent dit dat Londen afvalt als vestigingsplaats en dat daarmee Nederland een goede kandidaat zou zijn voor deze vestiging. ‘Ieder nadeel heb z’n voordeel!’ Nederlandse rechters staan immers bekend om hun deskundigheid op octrooigebied.

Museum

Door een Brexit krijgt niet het alleen het financiële imago van de UK een deuk maar het zou ook nadelige gevolgen kunnen hebben voor  haar reputatie als innovatieland. Om nog maar niet te spreken van het imagoverlies dat de hele EU lijdt. IP is immers een mondiale aangelegenheid en een continent dat haar belangrijkste leden niet in het gareel weet te houden, kan op internationaal niveau minder hoog meespelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *