daanoe-goldendays

Druk bezochte eindejaarsbijeenkomst Business Netwerk Betuwe

15 december 2016
Rivierenland

Bijna 120 ondernemers uit het Betuwsche waren donderdagochtend 15 december aanwezig bij Postiljon Hotel Arnhem voor de eindejaarsbijeenkomst van Business Netwerk Betuwe met de Arnhemse kunstenaar en fotograaf Daan Oude Elferink.

De schoonheid van het verval is het leitmotiv van zijn fotografie, die hem door verlaten bouwvallige gevangenissen, sanatoria, scholen, kastelen, koeltorens, villa’s, metrotunnels en theaters over de hele wereld brengt. Als een dief in de nacht sluipt hij daar naar binnen en fotografeert het verval en de eenzaamheid die hij tegenkomt.

Soms moet hij balanceren op smalle randjes vloer die na een aardbeving zijn overgebleven, soms moet hij door riolen kruipen om zijn doel te bereiken, soms moet hij zich verstoppen voor door boeren gewaarschuwde gendarmes – zijn passie brengt veel gevaar en risico met zich mee.

Maar het resultaat is een schitterende collectie foto’s die het verval van de grandeur van weleer in al haar grootsheid opnieuw mooi maakt. Oude Elferink heeft hiermee in het Louvre geëxposeerd, en is momenteel in Amsterdam te bewonderen. Ook heeft hij diverse boeken uitgegeven.

Oude Elferink kreeg de ondernemers muisstil tijdens zijn presentatie. Pas na het dankwoord door organisator José Peters barstte het gepraat en genetwerk weer in alle hevigheid los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *