Plek werkomgeving

Plek is meer dan een nieuw werkconcept

13 februari 2017
Apeldoorn

Op het terrein waar vroeger allerlei producten voor baby’s werden geproduceerd, heeft eind januari Plek haar deuren geopend. Je kunt er werken, vergaderen, inspiratie opdoen, kennis delen en ook deelnemen aan verschillende activiteiten.

Plek is gevestigd in het zogenoemde Industriestraatje van de vroegere Zwitsalfabriek aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. In Gebouw 16, het voormalige laboratorium, kunnen onder meer zzp’ers een werkplek huren of een ruimte reserveren voor een bijeenkomst. De werk- en ontmoetingslocatie Plek is een initiatief van Diep. ‘’Het terrein is volop in ontwikkeling. Er vinden mooie initiatieven plaats en Diep wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van dit stukje Apeldoorn’’, aldus Kim Verschuren. Zij vormt Diep samen met Barbara Middelhoff en Petra Hofman. ‘’Wij faciliteren Plek. De rest moeten we met z’n allen doen’’, is de insteek.

Circulaire stromen

Bij Plek worden werkplekken aangeboden voor een dag per week of een paar losse dagen, inclusief koffie, thee, wifi en vergadermogelijkheden. Daar stopt het concept niet, Plek gaat verder. Volgens Kim Verschuren is het de bedoeling bezoekers ook te prikkelen op maatschappelijke thema’s, zoals circulaire stromen, hergebruik van materialen om de kringloop verder sluitend te maken. In het interieur zijn bijvoorbeeld akoestische oplossingen gemaakt van afvalhout en de bar bestaat uit materialen die anders in de verbrandingsoven zouden zijn beland.

Programmalijnen

’’Die circulariteit is een van de drie programmalijnen binnen Plek. De andere twee gaan over duurzaam wonen en de nieuwe Omgevingswet. Beide programmalijnen kunnen een goede impact gaan hebben op de samenleving’’, vertelt Verschuren. Rondom de drie programmalijnen worden gesprekken en bijeenkomsten georganiseerd. Plek biedt daarnaast ook nog programma’s die een bijdrage kunnen leveren aan de persoonlijke groei. Zo wordt halverwege maart een meditatie en yoga sessie aangeboden. Tot eind februari houdt Plek open huis. Kim Verschuren: “Iedereen is welkom om te komen kijken en gratis een werkplek uit te proberen.” Wie daarna interesse heeft, wordt lid en kan bijvoorbeeld voor 50 euro per maand vier keer een werkdag gebruik maken van een werkplek.

www.plekapeldoorn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *