1. Arnhem Connect 10 april 2017 overhandiging rapport aan Ron König

Arnhem Connect vraagt actie van de hele regio

11 april 2017
Arnhem

De regio Arnhem is een van de belangrijkste economische regio’s van Nederland, met veel kansen voor verdere ontwikkeling. Deze kansen moeten we wel samen pakken. Niet alleen de stad Arnhem of alleen het ‘ommeland’. Er is regiobreed actie nodig.

Dat valt te lezen in het economisch onderzoek dat Rabobank Arnhem en Omstreken heeft laten uitvoeren. Het onderzoek werd maandagmiddag gepresenteerd tijdens een bijzonder event bij Burgers’ Zoo in Arnhem.

Nieuw regionaal perspectief op de toekomst
In een veranderende wereld met leeglopende winkelgebieden, vergrijzende dorpen en duurzame initiatieven vond Rabobank Arnhem en Omstreken het een jaar geleden tijd voor een nieuw regionaal perspectief op de toekomst. Bedrijven, ondernemersverenigingen, onderwijsinstellingen en overheden gingen hier samen mee aan de slag. Ondertussen werd er ook een uitgebreid economisch onderzoek uitgevoerd. Alles kwam maandag 10 april samen tijdens het event Arnhem Connect waar het gelijknamige rapport werd gepresenteerd.

Groeikansen en uitdagingen
Een belangrijke conclusie uit het onderzoek verricht door RaboResearch is dat de economische groeikansen in de regio voor het oprapen liggen, maar dat er ook uitdadingen op de loer liggen zoals vergrijzing. “Deze regio moet samen de uitdagingen aangaan”, vond directeur RaboResearch Barbara Baarsma.

Vertrouwen in elkaar
In een speciale paneldiscussie werd er over de kansen en uitdagingen van de regio gedebatteerd door Ron König (wethouder gemeente Arnhem), Michiel Scheffer (gedeputeerde provincie Gelderland), Rik de Lange (burgemeester gemeente Duiven), Alex van Hooff (directeur Burgers’Zoo) en Barbara Baarsma (RaboReserearch). Aansluitend gaven de jongeren van Hope XXL samen met Jan Terlouw hun eigen visie op de toekomst, met verrassend veel parallellen met Hope XXL. “Als we vertrouwen hebben in elkaar liggen er mooie kansen”, aldus Terlouw.

Wethouder Ron König zet zich in voor vervolg
Directievoorzitter Jan Ummenthum van Rabobank Arnhem en Omstreken deed aan het eind van de bijeenkomst een call to action. Dat de aanbevelingen in het rapport ook daadwerkelijk worden opgepakt. Wethouder Ron König van de gemeente Arnhem pakte deze ‘handschoen’ op: “Prachtig wat de Rabobank in gang heeft gezet. Wij willen graag een volgende stap zetten en handen en voeten geven aan dit rapport.” Jan Ummenthum toonde zich verheugd: “Er liggen uitdagingen, die de hele regio aangaan. Op het gebied van circulaire economie, ondernemerschap, innovatie, vitaliteit en wonen. Het is mooi om te zien dat er daadwerkelijke vervolgstappen worden gezet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *