Kiemt, 160517, nieuwe kantoor Gebouw B38, Utrechtseweg 310, Arnhems Buiten (zonnig)

Ron König opent kantoor Kiemt op Arnhems Buiten

14 mei 2017
Arnhem

Ron König, wethouder Economische Zaken van de gemeente Arnhem, verzorgt op donderdag 18 mei de opening van het nieuwe kantoor van de Stichting Kiemt op het Energie Park van fraaie bedrijventerrein Arnhems Buiten. Kiemt is gevestigd in Gebouw B38, het vroegere KEMA-directiegebouw.

 

Stichting Kiemt is hét innovatienetwerk voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden actief in energietechnologie en circulaire economie in Gelderland en Overijssel. Kiemt inspireert en verbindt door innovatieve ondernemers in contact te brengen met deskundigen, onderzoekers en investeerders. Met het creëren van new business als doel.

“We richten ons nadrukkelijk op het stimuleren van innovaties in wind- en zonne-energie en de circulaire economie. Op dat gebied zien we expansieve groeimogelijkheden zien. Die groei is van belang voor de transitie van fossiele naar duurzame energie in Nederland”, zegt Jérôme Dangerman, directeur van Kiemt. “We besteden extra aandacht aan de verbinding met Duitsland. Van Duitse bedrijven, kennisinstellingen en overheden kunnen we veel leren als het om de energietransitie gaat.”

De feestelijke opening van het nieuwe kantoor van Kiemt begint op donderdag 18 mei om 16.00 uur. Na wethouder Ron König komt onder meer Wiebrand Kout aan het woord. Hij is oprichter en cto (chief technical officer) van innovatief energiebedrijf Elestor en ‘buurman’ van Kiemt op Arnhemse Buiten. Hij vertelt over zijn ervaring als bewoner van het Energie Park.

Medewerkers van Kiemt lichten in korte presentaties de werkwijze van de netwerkorganisatie toe. Het betreft de onderwerpen:

  • Samenwerking in (kennis)netwerken: vinden en verbinden – Vincent Teerling
  • Kennis, kunde & kapitaal voor ondernemers – Lennard Nellestein
  • Kiemt & Circulaire economie – Franske van Duuren

Verhuizing

Het team van netwerkorganisatie Kiemt is op 1 april jongstleden verhuisd van de Eusebiusbuitensingel naar Arnhems Buiten, een plek midden tussen internationaal opererende bedrijven in de energiesector, zoals netwerkbeheerder TenneT, onderzoeksinstituut DNV GL (voorheen KEMA) en NRG (nucleaire energie), innovatieve start-ups en doorgroeiers, zoals Elestor en Watt Connects, het Smart Grids inspiratie- en demonstratiecentrum voor de energiesector.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *