Je bekijkt nu De volgende stap voor je bedrijf: Zaken doen met buitenlandse afnemers

De volgende stap voor je bedrijf: Zaken doen met buitenlandse afnemers

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Als je al een aantal jaren goede zaken doet in Nederland en misschien in België en Duitsland dan wil je misschien wel een volgende stap maken met je onderneming. Zaken doen met andere landen in Europa. De grenzen zijn open, dus er zijn volop mogelijkheden om ook afnemers te zoeken in andere landen. Dat kan bijvoorbeeld een winkel zijn die jouw producten gaat verkopen, of een webshop die de producten direct uit eigen voorraad wil kunnen leveren. Dat is voor de klant prettiger, want op die manier gaat de bezorging over het algemeen een stuk sneller. Bovendien kun je je product beter promoten dan wanneer je alleen kleine bestellingen naar andere landen stuurt. Gebruikmaken van wederverkopers ter plaatse loont dus zeker.

Regel het transport

Voor het transporteren van goederen naar het buitenland maak je bij voorkeur gebruik van een ervaren transportbedrijf. Je kunt je opdracht uitbesteden bij Kuipers Logistics. Dit bedrijf verzorgt transport over de weg en over zee naar alle bestemmingen ter wereld. Dankzij hun ervaring verloopt het transport over het algemeen zonder problemen. De douane afhandeling kun je eveneens uit handen geven. Door documenten digitaal vooruit te sturen kan een zending sneller de douane en is deze dus ook sneller bij je klant.

Speciaal transport

Als het gaat om wegtransport zijn er verschillende mogelijkheden. Sommige goederen moeten gekoeld worden vervoerd. Dat kan uitstekend in een koel- of vrieswagen. Bij dit soort gevoelige transporten worden goede afspraken gemaakt over het moment van levering. Op die manier kun je de versheid van de producten garanderen aan je afnemer. Maar ook als het gaat om kwetsbare producten, van glas, porselein of een ander teer materiaal, is het belangrijk dat het transport zorgvuldig gebeurt. Daarom kies je voor een vervoerder die op de juiste manier met jouw order omgaat en er alles aan doet om ervoor te zorgen dat deze onbeschadigd en op tijd op de plaats van bestemming arriveert.

Maak lange termijn afspraken voor regelmatig transport

Als na een paar leveringen blijkt dat je regelmatig zendingen naar het buitenland hebt, omdat de zaken over de grens goed gaan, dan is het handig om hier lange termijn afspraken over te maken. Als een transportbedrijf weet dat er bijvoorbeeld iedere week een vrachtwagen naar Italië of Polen gaat met jouw producten, dan scheelt dat vaak in de transportkosten. De vervoerder kan immers ruim van tevoren een chauffeur en wagen inplannen, en de rit mogelijk combineren met orders van andere klanten. Op die manier kun je flink besparen op je transportkosten. Dat betekent meer winst of je kunt je producten tegen een nog beter concurrerende prijs aanbieden. Als je zaken wilt gaan doen met het buitenland is het aan te raden om ter plaatse een bezoek te brengen. Je leert de retailers kennen en zij kunnen je meer vertellen over de plaatselijke afzetmarkt. Dit biedt wellicht kansen om je afzet in dit land verder uit te breiden.