Je bekijkt nu Dit zijn de grootste voordelen van ledlampen voor een gezonde werkomgeving

Dit zijn de grootste voordelen van ledlampen voor een gezonde werkomgeving

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Heb je een eigen bedrijfspand of thuiskantoor? Dan is het belangrijk om te investeren in goede verlichting. Hoe beter de verlichting is, hoe beter je te werk kunt gaan. Ledlampen zijn om verschillende redenen een geweldige keuze voor een gezonde werkomgeving. Als je hier nog niet over beschikt, is het goed om daar verandering in te brengen. De grootste voordelen van ledlampen voor een gezonde werkomgeving? Wij hebben ze voor je verzameld!

Makkelijk de lichtintensiteit en lichtkleur aanpassen

Een groot voordeel van ledlampen in je bedrijfsruimte, is dat je hiermee in staat bent om eenvoudig de lichtintensiteit en lichtkleur aan te passen. Kies je voor een dimbaar model, dan kun je het licht eenvoudig even dimmen wanneer je dat nodig vindt. Met sommige lampen heb je de mogelijkheid om de lichtkleur te veranderen. Zo kun je de verlichting aanpassen naar het licht dat je nodig hebt om goed te werken.

Verhogen van de productiviteit en concentratie

De lichtkwaliteit van ledlampen is uitstekend en daardoor ben je verzekerd van goed licht in de ruimte waar je werkt. Doordat de kwaliteit van het licht niets te wensen overlaat, blijf je alert en heb je minder snel te maken met vermoeide ogen. Je kunt hierdoor je concentratie goed behouden en nauwkeuriger werken. Dat leidt tot een hogere productiviteit.  

Geen flikkerend licht

Nog een reden om te kiezen voor ledverlichting voor een gezonde werkomgeving, is dat deze lampen niet flikkeren. Als verlichting wel flikkert, levert dat vaak een hoop frustratie op. Je kunt je dan minder goed concentreren en dat heeft een negatief effect op je productiviteit. Bovendien kan het leiden tot klachten als vermoeidheid en hoofdpijn. Voor een gezonde werkomgeving is het daarom beter om voor ledverlichting te kiezen. 

Je bespaart energie

Een van de grootste voordelen van LED, is dat het weinig energie verbruikt. Dat in tegenstelling tot veel andere lichtbronnen, zoals gloeilampen en halogeenlampen. Ledlampen verbruiken veel minder energie en dat leidt tot een lagere energierekening. Je hoeft deze verlichting ook niet na een korte tijd alweer te vervangen, want ze gaan een hele lange tijd mee. 

Ze worden niet warm

Sommige lampen worden heel warm, wat vervelend is als je ze moet vervangen. Bij ledverlichting hoef je jezelf hier geen zorgen om te maken, want deze lampen worden helemaal niet warm. Mocht je de verlichting na een lange tijd moeten vervangen, dan kan dat zonder problemen. Wel zo fijn!

Kortom, ledverlichting heeft een positief effect op je welzijn. Als je nog geen ledlampen op kantoor hebt, is dat zeker iets om over na te denken. Je hebt er tenslotte voor een hele lange tijd profijt van!