Je bekijkt nu Hoe veel invloed heeft de media op prijsstijgingen en -dalingen.

Hoe veel invloed heeft de media op prijsstijgingen en -dalingen.

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

De markt van cryptocurrencies staat bekend om zijn decentrale karakter. De markt kent geen centrale autoriteiten die de markt beheren of de prijzen beïnvloeden. De prijzen van cryptocurrencies worden met name bepaald door de verhouding tussen vraag en aanbod. Hierbij representeert de vraag hoeveel interesse er is in de cryptocurrency. Het aanbod representeert de beschikbare hoeveelheid die gekocht kan worden. Een grote factor die de marktwerking van vraag- en aanbod beïnvloedt is de media. Wanneer een cryptomunt positief wordt neergezet door de media dan neemt de vraag naar de munt meestal sterk toe. Het aanbod is vaak onveranderlijk, omdat deze vastgesteld staat bij de lancering van de crypto, waardoor de prijs van een cryptocurrency stijgt. Als de munt door de media in een negatief licht wordt gezet dan daalt de prijs van een cryptomunt doordat de vraag naar de munt afneemt. De koersen van verschillende cryptocurrencies zijn eenvoudig te volgen via Bitvavo. Hoeveel de prijs varieert ten gevolge van een media bericht is onder andere afhankelijk van hoeveel handelaren het bericht bereikt.

De invloed van nieuwskanalen

Onder media vallen verschillende soorten nieuwskanalen. Nieuwsberichten hebben veel invloed op de prijs van cryptocurrencies. Zo is Cardano de afgelopen tijd erg positief in het nieuws geweest. Onlangs heeft Hoskinson bijvoorbeeld uitgelegd waarom Cardano voorsprong heeft op slimme contracten zoals die van Ethereum. Dit nieuwsbericht werd op meerdere online websites geplaatst. Daarnaast is recentelijk het nieuws verschenen dat Cardano de grens van 20 miljoen transacties heeft gepasseerd, zonder dat er ooit een enkele storing heeft plaatsgevonden. Dit positieve nieuws zal ervoor zorgen dat jouw kijk op Cardano positief beïnvloed wordt. Je zult wellicht eerder over de drempel heen stappen en Cardano kopen, omdat je ziet dat de crypto zich positief ontwikkelt. 

De invloed van sociale media

Sociale media is een populaire vorm van media. Deze vorm van media heeft veel invloed op de koers van cryptocurrencies. Dit komt onder andere doordat nieuwsartikelen tegenwoordig snel worden verspreid via sociale media. Toen de rechtszaak tegen Ripple (XRP) werd gespannen was hier bijvoorbeeld ontzettend veel over te lezen op platformen als Twitter en Reddit. Deze rechtszaak heeft ervoor gezorgd dat Ripple in een negatief daglicht is komen te staan. Veel mensen plaatsten negatieve reacties onder het de nieuwsberichten over Ripple. Zo zeiden diverse handelaren dat zij gingen stoppen met Ripple kopen. Andere handelaren gaven aan juist wel Ripple te kopen doordat zij zagen dat de prijs extreem laag was. Zo was op Bitvavo te zien dat de prijs op 4 december 2021 crashte tot $0,65. Afhankelijk van de berichten die jij op sociale media te zien krijgt zul jij onbewust op een bepaalde manier beïnvloed raken. Als je veel negatieve sociale media berichten ziet over Ripple dan zul je waarschijnlijk gaan nadenken over het verkopen van je XRP munten.

Maak kennis met Bitvavo

Bitvavo is een platform dat al eerder in dit artikel is genoemd. Het is een platform waarop je bijvoorbeeld de koers van cryptocurrencies kunt volgen. Zo kun je gelijk zien hoe verschillende soorten media en de berichten die te lezen zijn de prijsontwikkeling beïnvloeden. Daarnaast kun je via Bitvavo ook gelijk handelen door cryptomunten te kopen. Met waarden als transparantie, toegankelijkheid en vooruitziendheid hoog in het vaandel is het platform veilig en betrouwbaar. De missie van Bitvavo is het vergroten van toegankelijkheid van de cryptowereld. Het platform heeft een breed aanbod aan verschillende cryptomunten en wordt momenteel al gebruikt door miljoenen mensen die verspreid wonen door heel Europa.