Je bekijkt nu Ontdek Nederland op de fiets

Ontdek Nederland op de fiets

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Wanneer je in Nederland eropuit wilt zijn er diverse manieren om dat te doen. Met de auto, het openbaar vervoer, wandelend of met de fiets. Je kunt eigenlijk overal wel fietsen huren maar je kan natuurlijk ook je eigen, vertrouwde stalen ros meenemen. Er zijn zoveel mooie fietsroutes door geheel Nederland dat het eigenlijk zonde is dat je er niet een aantal ontdekt. Wij lichten er hier een aantal uit die beslist de moeite waard zijn. Dus zorg dat de banden opgepompt zijn, de verlichting in orde is en ga op ontdekkingsreis in ons mooie land.

Volg de witte bordjes

Onder andere Nederland kent de zogenaamde fietsknooppunten. Deze zijn te herkennen aan de witte bordjes met 2 cijfers in een groene kleur die een bepaalde route aangeven en kom je overal in ons land tegen. Ze worden knooppunten genoemd omdat je fietsroutes aan elkaar kunt verbinden. Zo bepaal je zelf waar de tocht je heenvoert en hoeveel kilometer je gaat fietsen. Een mooie manier om bepaalde gebieden te ontdekken en onderweg te genieten van prachtige natuur en diverse landschappen. Onderweg zijn er tal van interessante bezienswaardigheden te zien die de moeite lonen om even af te stoppen. Neem bijvoorbeeld fietsknooppunt de achtkastelenroute in Vorden, gelegen in de Achterhoek. Deze 35 kilometer lange fietstocht voert je langs diverse kastelen in een groene, bosrijke omgeving. Niet alle kastelen zijn toegankelijk voor publiek, maar de tocht zelf is zeker de moeite waard.

Meerdaagse fietsroutes

Hoe leuk is het om samen met je vriendengroep een meerdaagse fietstocht te ondernemen? Wanneer jullie gek zijn op de zee is de Kustroute een echte aanrader. Start bijvoorbeeld in Vlissingen en fiets vanaf daar naar boven toe. De Neeltje Jans, de Maasvlakte, Scheveningen, Katwijk aan Zee en Kennemerland om maar eens een paar tussenstops te noemen. Afhankelijk van hoeveel dagen jullie gaan, kun je her en der een dagje strand inplannen. Slaap onderweg in een B&B of andere slaapgelegenheid, dineer in één van de vele strandtenten en geniet ondertussen van onze mooie kustlijn. Neem alle benodigdheden voor onderweg mee in een handige rugzak. Om goed op te vallen laat je voor de hele vriendengroep rugzakken bedrukken. Voor de herkenbaarheid kies je ook voor sleutelhangers met opdruk die iedereen aan de fietssleutel kan bevestigen.

Verken de mooiste steden met de fiets

Je kunt een wandeling maken, maar heel veel Nederlandse steden zijn ook per fiets te verkennen. Neem bijvoorbeeld Groningen. Een lokale gids laat je tijdens de fietstour ‘Rondje Stad’ kennis maken met de allermooiste bezienswaardigheden. Onder andere de Martinitoren, het peerd van ome Loeks en de Grote Markt bezoek je met de fiets. Onderweg is er een pauze ingelast met een bakje koffie of thee. Ook Haarlem is een prachtige fietsstad. Door smalle steegjes, langs oude kerken en over fraaie bruggetjes leer je Haarlem op je stalen ros op een heel andere manier kennen. Dus plan een route, pak je fiets en ontdek onderweg hoe mooi ons land is!