Aftrap project e-deelfiets IPKW en HAN
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Frank Thooft Geplaatst op: 10-04-2019

Aftrap project e-deelfiets IPKW en HAN

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) wil het duurzaamste industriepark van Nederland worden. En ze zijn al hard op weg, aldus directeur Kevin de Rijke tijdens zijn introductie van het e-deelfietsproject dat IPKW vandaag samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en VNO-NCW startte.

Eén op de tien auto’s op het industriepark, dat onder andere de thuisbasis is van toonaangevende bedrijven als Allego, Clean Mobility Center, batterijenbouwer Elestor, HyMove en Veolia, is al elektrisch.

Gratis

De fiets ontbrak echter nog, reden om ook die te elektrificeren. Daarbij paste het uitstekend in de recente samenwerking met de HAN die een hybride leeromgeving op IPKW is gestart. Vanaf nu kunnen werknemers van IPKW en studenten van de HAN gratis een e-deelfiets gebruiken om tussen de HAN en IPKW te pendelen, maar ook om er de stad in te gaan. Wat De Rijke betreft komen er meer hubs in Arnhem zodat de e-deelfiets als een witte fiets ingezet kan worden.

Er zijn tien fietsen beschikbaar gesteld en daarbij is de uitdaging gedaan om zoveel mogelijk kilometers te fietsen. De winnaar krijgt na de proefperiode van drie maanden een e-fiets cadeau. Op dit moment zijn er al 100 mensen die zich hebben aangemeld voor het project. Aanmelden

Wethouder Hans de Vroome, die de op die dag zieke mobiliteitwethouder Roeland van der Zee verving, brak tijdens zijn speech een lans om e-deelfietsen in arbeidscontracten op te nemen. Een soepel rondje over het bedrijvenpark, waarbij De Vroome de klassieke kasseien als een volleerde wegrenner trotseerde, besloot de feestelijke bijeenkomst.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

26 sep

02:46
Locatie: Retiro

SJOA ledenborrel

10 sep

02:46
Locatie: zalencentrum Staring in Zevenaar

Bedrijvenmarkt Zevenaar