Apeldoorn vorig jaar 8400 zonnepanelen op daken rijker
Redacteur: Elisabeth van Horen | Fotograaf: Rob Voss Geplaatst op: 01-02-2018

Apeldoorn vorig jaar 8400 zonnepanelen op daken rijker

In 2017 zijn in Apeldoorn circa 8400 zonnepanelen gerealiseerd op daken van bedrijven en instellingen en op gebouwen van de gemeente Apeldoorn. Onder meer bij de bedrijven Oukro, Oosterberg en Wasco zijn zonnepanelen op het dak geplaatst.

Begin vorig jaar richtte de gemeente Apeldoorn een ‘Taskforce zonne-energie’ op om de ontwikkeling en realisatie van zonne-energie bij bedrijven en instellingen te versnellen. De gemeente is nu, een jaar later, zeer tevreden met het behaalde resultaat van ongeveer 8400 zonnepanelen. Ruim 1500 daarvan staan er op het dak van kalfsvellenverwerker Oukro. En er zitten nog vele projecten in de pijplijn. Zo bezocht wethouder Mark Sandmann afgelopen maandag het Apeldoornse bedrijf VRM (Van Reekum Materials). Later dit jaar telt ook het dak van dit bedrijf ongeveer 600 nieuwe zonnepanelen.

Potentie

De gemeente Apeldoorn stelt zich ten doel om voor eind 2020 zo’n 40.000 nieuwe zonnepanelen te realiseren. De Taskforce zonne-energie richt zich voornamelijk op het ondersteunen van Apeldoornse bedrijven en instellingen vanwege de enorme potentie die op de daken van dit soort gebouwen ligt. Ook verkent de Taskforce de mogelijkheden voor ontwikkeling van grootschalige zonne-energieparken in Apeldoorn. Daarnaast zit de gemeente zelf ook niet stil. Deze week is bijvoorbeeld een begin gemaakt met het plaatsen van 360 zonnepanelen op het dak van sporthal Matenpark.

Samenwerking

De Taskforce zonne-energie werkt nauw samen met lokale energiecoöperaties, de Energieke regio’s, ondernemersverenigingen en Bedrijvenkring Apeldoorn (BKA). Om kennis te delen en elkaar te inspireren, maar samen optrekken is ook financieel aantrekkelijk, omdat bedrijven gezamenlijk zonnepanelen in kunnen kopen. Zo heeft het bedrijf VRM samen met BKA-Zuid het plan uitgewerkt om met vijf bedrijven in de buurt tegelijk panelen in te kopen.

Meer informatie: Omgevingsdienst Veluwe IJssel

Fotobijschrift: Wethouder Mark Sandmann op bezoek bij het Apeldoornse bedrijf VRM. Op het dak directeur Van Kampen. Later dit jaar telt ook het dak van dit bedrijf ongeveer 600 nieuwe zonnepanelen.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Rob Voss

Agenda Activiteiten

13 dec

09:39
Locatie: KNNS, Wijchen

VNO-NCW Midden: KNNS

01 nov

09:39
Locatie: Arnhem

VNO-NCW Midden: Teijin Aramid