Arnhemse diëtiste ontwikkelt slim zuivelontbijt
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen foto Geplaatst op: 14-02-2019

Arnhemse diëtiste ontwikkelt slim zuivelontbijt

De Arnhemse diëtiste Marjanne Prins heeft een gezond én lekker zuivelontbijt met vitamine D ontwikkeld dat de natuurlijke afbraak van spieren tegengaat en het afweersysteem ondersteunt: BonDuo. Ze heeft zes jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het product, dat inmiddels uitgebreid getest en gepatenteerd is.

Prins, die een internationale carrière bij Organon achter de rug heeft, kwam tot haar ontdekking toen ze voor haar bejaarde ouders zocht naar eiwitrijke voeding. “Tijdens je slaap breek je namelijk meer eiwit af dan je opneemt. Hoe ouder je wordt hoe schever die balans wordt. Je eet in feite je eigen spieren op. Tegen de tijd dat je 70 bent heb je nog maar de helft van de spiermassa over vergeleken met je 35e. Dat merk je op een gegeven moment aan je conditie en uithoudingsvermogen. Beweging en goede voeding zijn de belangrijkste wapens die we hebben om dit tegen te gaan. Maar ook minder oude mensen, waaronder mensen die herstellen na een ziekenhuis opname of sporters, kunnen baat bij extra eiwit en vitamine D inname hebben.”

Belgische chocola

Er bestaan weliswaar diverse eiwitaanvullende voedingssupplementen, maar die zijn vaak niet lekker, zo leerde haar een nader onderzoek. Ze heeft dan ook een bijzondere toevoeging bedacht: knapperige bolletjes van Belgische chocola waar zowel hoogwaardig eiwit als vitamine D inzitten, die de zuivel krokant en lekker maken. De eiwitten in de bolletjes gaan rechtstreeks naar de spieren en hoeven niet eerst door de lever gemetaboliseerd te worden. Daardoor voelen vooral ouderen en zieken sneller het effect. De chocoladebolletjes zitten in het deksel verpakt en worden voor gebruik door de zuivel geroerd, vandaar de naam BonDuo. Er zijn twee (niet-zoete) smaken van de zuivel beschikbaar: framboos en banaan.

Food Valley en handelsmissie

Geleidelijkaan begint BonDuo bekendheid te krijgen. Twee jaar geleden stond Prins met haar zuivelontbijt al in het Holland Paviljoen van het Wageningse Food Valley op een internationale voedingsbeurs in London, en afgelopen najaar was ze op uitnodiging in Canada in het kader van een handelsmissie met premier Mark Rutte. Begin februari stond ze op een nationaal congres voor geriaters in Den Bosch. Vanaf medio februari wordt het product in Gelderland gelanceerd en vanaf mei in de rest van Nederland.

Hoogleraar

Prins: “We hebben de afgelopen jaren ook een eiwitschijf ontwikkeld, samen met de Wageningse hoogleraar prof. dr. ir Lisette de Groot, gespecialiseerd in voeding van de oudere mens. Vaak weten mensen niet hoe weinig eiwitten ze binnenkrijgen met hun ontbijtje dat ze als verantwoord bestempelen. Die kennis en die inzichten willen we ze graag meegeven.”

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen foto

Agenda Activiteiten

08 okt

18:36
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

18:36
Locatie: Rozet

OKA in Rozet