Food at Home winnaar Dragons Den Rijn IJssel
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Geert-Jan Wassink Geplaatst op: 26-05-2019

Food at Home winnaar Dragons Den Rijn IJssel

“Dragons Den 2018 is gewonnen door….Food at Home”. Met deze woorden eindigde maandagmiddag 10 december een pitchwedstrijd van zes Student Companies bij Rijn IJssel economie & uiterlijke verzorging op de Middachtensingel in Arnhem. De teams bestonden uit tweede- en derdejaars studenten van de opleidingen Manager retail en Ondernemer retail/ Business&Sport. De teams kregen drie minuten tijd om hun product en bedrijf te verkopen aan de jury.

Nooit meer vijf pakken rijst in de kast en de kaas vergeten!

De jury was erg onder de indruk van alle pitches en complimenteerde de teams: “Jullie hebben goede producten ontwikkeld en echt goed nagedacht over het bedrijf. Van de top 3 zouden we allemaal ook het product willen kopen”. De jury bestond uit Jan van de Weerd van Buitink Technology, Frank Jacobse van BDO Accountants en Joep Smolders. Joep is voormalig ondernemer en in 2014 door Jong Ondernemen met zijn Knifecleaner bekroond met de titel van beste Student Company van Nederland. Tegenwoordig is hij werkzaam voor Verbeek Bedrijfsmakalaars,

Winnaar

Uiteindelijk koos de jury team Food at Home tot winnaar. Dit team heeft een app ontwikkeld die bedoeld is om voedselverspilling binnen huishoudens tegen te gaan. U kent het misschien wel: boodschappenlijst vergeten en dan voor de zekerheid toch maar een pak rijst meenemen. Komt u thuis, staan er nog vier pakken rijst in de kast, waarvan twee al over de gebruiksdatum.

De app houdt de voorraad bij waardoor u nooit teveel van dezelfde producten koopt en dus ook niets hoeft weg te gooien. En… het hele gezin kan de app gebruiken. Volgens de jury was deze app het meest functioneel in dagelijks gebruik en geschikt voor zowel de Nederlandse als buitenlandse markt. Het winnende team ontving een wisselbeker en mag volgend voorjaar naar het International Student Company Festival in Riga.

Tweede plaats

De tweede plaats was voor het team GIGG: Green Innovation Gift Goods. Dit team heeft relatiegeschenken en promoartikelen bedacht die heel duurzaam zijn en geen afval achterlaten. Bijvoorbeeld een attent relatiegeschenk met een mooie standaard of te personaliseren boodschap, gemaakt van groeipapier. Na gebruik ken het doosje in de grond uitgroeien tot een plantje.

Derde plaats

De derde plaats was voor team Nestelmaker. Dit team bedacht een apparaatje waarmee je nieuwe nestels aan de uiteinden van schoenveters kunt maken. De uiteinden van schoenveters gaan soms kapot, rafelen uit elkaar en worden flossig. Dit is onhandig. Met het apparaatje kun je dit gemakkelijk zelf repareren en nieuwe metalen nestels aan je veters maken. Hierdoor kunnen deze veel langer gebruikt worden en het staat netjes. 

Alle ondernemende studenten, jury en de bezoekers kijken terug op een leerzame en inspirerende middag.

Geschreven door Geert-Jan Wassink, docent ondernemen op het Rijn IJssel

tags:

Food At Home : Instagran= foodathome11

Gigg : www.gigg.nl ; https://www.facebook.com/GreenInnovativeGiftGoods/

Nestel Maker : instagram : nestel.maker.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Geert-Jan Wassink

Agenda Activiteiten

23 mei

11:07
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

11:07
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze