Nieuw broodfonds Arnhem in oprichting
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Pixabay Geplaatst op: 16-11-2018

Nieuw broodfonds Arnhem in oprichting

Op 5 juli vindt er in The Workstation op het Gele Rijdersplein in Arnhem van 18.30 tot ca 21.30 de tweede bijeenkomst plaats van het nieuwe Arnhemse Broodfonds Netwerk Gelderland.

In een broodfonds steunen de aangesloten ondernemers elkaar bij onverhoopte ziekte of uitval, zie hieronder. Tijdens de eerste oriënterende bijeenkomst op 14 juni waren er al 30 zzp’ers die belangstelling hadden, aldus initiatiefnemer Jan-Bort Werkman. “En daarvan hebben zich er al diversen aangemeld. We hebben nu al een mooie gemixte groep ondernemers met coaches, interim-managers, een carwrapper, hypotheekadviseur, acupuncturist, jurist, CEO MKB-bedrijf, etc.”

Op 5 juli wordt vastgesteld of er voldoende ondernemers inderdaad willen aansluiten om het minimaal vereiste aantal van 20 te bereiken, waarna het broodfonds kan worden opgericht en bij de Nederlandse broodfondsorganisatie kan worden aangesloten.

Tijdens de bijeenkomst op 5 juli zal onder meer worden ingegaan op vragen van belangstellenden en zal er bij voldoende aanmeldingen een bestuur worden opgericht. In september is een feestelijke avond gepland om de oprichting van het broodfonds te vieren. De startdatum zal 1 oktober zijn. Jan-Bort: “Vanaf die datum kunnen we als groep elkaar helpen bij inkomstenderving door arbeidsongeschiktheid.” Informatie en aanmelden: info@netwerkgelderland.nl.

Informatie broodfonds

Een broodfonds bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Je steunt elkaar bij ziekte. Daarvoor zet je elke maand een vast bedrag opzij.

Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Die kun je maximaal twee jaar achtereen krijgen. De meeste mensen die ziek worden (99%) zijn binnen twee jaar weer aan het werk. De eerste maand is voor je eigen risico.

Je kiest het schenkingsniveau dat bij je inkomen past. Wil je zelf een hoge schenking, dan schenk je ook meer aan de zieken in je broodfonds. Kies je voor een lager niveau, dan schenk je minder. Over je broodfonds beslis je samen, daarom is het belangrijk dat je elkaar kent en de bijeenkomsten bezoekt. Als jij arbeidsongeschikt wordt zijn er geen controlerende artsen, in plaats daarvan zie je elkaar en weet iedereen naar wie hun geld gaat. https://www.broodfonds.nl/

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Pixabay

Agenda Activiteiten

13 dec

23:50
Locatie: KNNS, Wijchen

VNO-NCW Midden: KNNS

01 nov

23:50
Locatie: Arnhem

VNO-NCW Midden: Teijin Aramid