Renkumse avondschool voor startende ondernemers heeft nog enkele plaatsen
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Berry de Reus Geplaatst op: 18-03-2019

Renkumse avondschool voor startende ondernemers heeft nog enkele plaatsen

Accountmanager Bedrijven Ruth Eikenaar komt naar je tóe! Ze is nu iets meer dan een jaar in dienst bij de gemeente Renkum als Accountmanager Bedrijven, en heel veel ondernemers kennen haar al. Want Ruth Eikenaar zit niet achter een balie, maar ze komt naar je tóe! En komend najaar zullen we nog meer van haar zien.

Elke dag is Ruth wel onderweg naar bedrijven, want in een één-op-één gesprek met de ondernemer komt ze het best tot haar recht. Ze leert de bedrijven goed kennen, evenals de vragen en wensen van de ondernemer, en daar gaat ze mee aan de slag. Soms koppelt ze ondernemers met verbindende ideeën aan elkaar, een andere keer weer klopt ze even bij een van haar collega’s op het gemeentehuis aan en zorgt ervoor dat bepaalde vragen en kwesties worden opgelost. Ze zit ook eens in de zes weken met alle voorzitters van de ondernemers- en winkeliersverenigingen om de tafel om lopende zaken te bespreken en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Ondernemersschool

Maar ook laat ze ondernemers bij haar komen. Begin juni had ze een volle zaal ondernemers in het Fletcher hotel in Doorwerth met workshops en een netwerkborrel. En voor komend najaar is ze al hard bezig met de organisatie van de Dag van de Ondernemer. Een ander ding dat in het najaar start, is de Ondernemersschool. Speciaal voor startende ondernemers en zzp’ers, die gedurende tien avonden de ins en outs van het ondernemen krijgen bijgespijkerd. De Ondernemersschool wordt geleid door Qredits, de organisatie die onder de Rabobank valt. En natuurlijk is Ruth na afloop en tijdens de echte start van de ondernemingen beschikbaar om de prille entrepreneurs met raad en daad terzijde te staan.

Flexplekken

Er is een tekort aan flexplekken voor ondernemers in de gemeente, weet Ruth. Ze is een warm pleitbezorgster van een grote flexruimte voor starters en gestarte ondernemers in het gemeentehuis in Oosterbeek. “Je kunt de benedenverdieping daarvoor prima gebruiken. Dat is een laagdrempelige ruimte waar je gemakkelijk andere ondernemers kunt ontmoeten en als het nodig is ook even een ambtenaar aan zijn jasje kan trekken. Iedereen profiteert daarvan.” De huidige leegstand van de bedrijven kent ze, maar ze weet ook dat een recent onderzoek naar de behoefte van bedrijfsruimte heeft aangetoond dat er relatief veel vraag naar bedrijfsruimte is. Alles zomaar transformeren in woonruimte is daarom niet handig, zegt ze. En juist daarom is ze continu in gesprek met ondernemers om te weten wat er leeft, zodat ze hen op de beste manier kan ondersteunen.

Contact: r.eikenaar@renkum.nl of 06-52 51 37 93

Dit artikel verscheen in 'Oosterbeek Beleeft!' dat op 29 september 2018 werd gelanceerd.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Berry de Reus

Agenda Activiteiten

23 mei

18:43
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

18:43
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze