Time Shift Energy Storage wint Jan Terlouw Innovatieprijs
Redacteur: Francien van Zetten | Fotograaf: John Voermans Geplaatst op: 01-10-2018

Time Shift Energy Storage wint Jan Terlouw Innovatieprijs

Time Shift Energy Storage van de broers Casper en Wietse Scheltinga maakt indruk, omdat zij een oplossing hebben bedacht voor de toepassing gebruikte batterijen, bijvoorbeeld uit elektrische auto's en voor de opslag van duurzame energie, zoals wind en zonne-energie. De meeste gebruikte batterijen worden nu nog vernietigd. Met het systeem van Time Shift Energy Storage kunnen grote industriële bedrijven kosten besparen. De energie-opslagsystemen helpen tevens om de maatschappelijke kosten van netbeheerders te verlagen. 

Time Shift Energy Storage gevestigd op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem kreeg de Jan Terlouw Innovatieprijs uit handen van zijn naamgever Jan Terlouw. Dat gebeurde op maandag 1 oktober tijdens het Najaarscongres van de stichting Kiemt in Gebouw M op de Novio Tech Campus in Nijmegen. De innovatieprijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en vijf dagen advies van de stichting Kiemt. De twee andere genomineerden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs waren BLUW-tec van Lex van Dijk uit Renkum met een speciale membraantechnologie voor de zuivering van afvalwater en CarbonOro van Pieter Verberne uit Nijmegen dat op een efficiënte manier kooldioxide uit gas verwijdert.

Maatschappelijke drijfveer

"Het zijn allemaal prachtige projecten', constateert juryvoorzitter Jan Terlouw. 'We hebben overwogen dat de winnaar een sterke maatschappelijke drijfveer toont, een sterke regionale binding heeft en goed ondernemerschap laat zien!” Casper Scheltinga is blij verrast met de Jan Terlouw Innovatieprijs. 'Dit hadden we helemaal niet verwacht. We zijn twee jaar bezig en kunnen dankzij deze prijs nog sneller groeien. Er is behoefte aan opslag van duurzame energie en dat werkt goed met onze testbatterijen.'

Kiemt reikt de Jan Terlouw Innovatieprijs voor de achtste keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. De prijs geeft de winnaar een extra stimulans om het bedrijf verder te ontwikkelen.


Ambitieprijs 2018
Green Minerals van Pol Knops uit Twello heeft de Ambitieprijs gewonnen, een bedrag van 5.000 euro. Green Minerals reduceert kooldioxide door het te verwerken in verschillenden materialen, zoals papier. Naast het prijzengeld wint Green Minerals vijf dagen advies & ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de startup. De andere genomineerden waren Groenewijkstroom van Luuk Wiehink en Roel Oortgiesen en Wattsun pop-uppower mobiele duurzame energieopslag van Koen Olieslagers en Bart Hendriks, allebei uit Arnhem.

Kiemt versnelt de energietransitie en de transitie naar een circulaire economie door in Oost-Nederland een innovatief ondernemersklimaat te bevorderen. Zo draagt Kiemt bij aan een duurzame woon- en leefomgeving. Kiemt ondersteunt en adviseert een groot netwerk van ondernemingen, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen bij complexe vraagstukken.

bij de foto (van links naar rechts):

Jan Terlouw, Casper en Wietse Scheltinga, Caroline Kamerbeek, voorzitter Kiemt en Luc Kikkert, directeur Kiemt.

Auteur Geschreven door:

Francien van Zetten

Foto's Fotografie door:

John Voermans

Agenda Activiteiten

19 feb

06:33
Locatie: Duiven

Roadshow grensoverschrijdend werken door BDO

30 jan

06:33
Locatie: Rabobank Apeldoorn, Eendrachtstraat 133, 7336 AC

Nieuwjaarsbijeenkomst Apeldoorns Business Collectief